Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kesleltetes

7 egyszerű tipp a korai magömlés ellen

Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfi nem tudja megfelelően kontrollálni a magömlésének idejét, és még a pénisz hüvelybe való bevezetése előtt, vagy azt követően nagyon gyorsan eléri a csúcspontot. A korai magömlés fogalma azonban viszonylagos, mert van, ahol a percek alatt bekövetkező orgazmus sem okoz problémát a párkapcsolatban, hiszen a partnernek ez idő alatt (vagy előtte) volt orgazmusa, és egy hosszabb idő alatt bekövetkező magömlés is lehet korai, ha a partner ez idő alatt nem elégül ki.

Majdnem minden férfival előfordul élete során, hogy a kelleténél rövidebb idő alatt következik be az orgazmus. A korai magömlés (ejaculatio praecox) a férfiaknál leggyakrabban előforduló szexuális probléma.

A korai magömlés  gyakoribb okai

Szervi okok:

A korai magömlés hátterében ritkán húzódnak meg a test megbetegedéséből származó okok. Néha azonban különböző betegségek kísérő tüneteként felbukkanhat a korai magömlés. Ilyen betegségek lehetnek pl.:

  • a prosztata megbetegedései
  • pajzsmirigy problémák
  • gyulladásos megbetegedések
  • hormonális problémák
  • műtét után fellépő szövődmények
  • örökletes tényezők, genetika

Pszichés okok:

A korai magömlés leggyakoribb okai pszichés eredetűek lehetnek.

A szexuális problémákat, és ezen belül a korai magömlést előidéző pszichés okok nagyon sokrétűek lehetnek. Az alábbiakban csak a legfontosabbakat említük meg, a teljesség igénye nélkül.

  • Teljesítménnyel kapcsolatos szorongások
  • Párkapcsolati problémák
  • A partner vagy az aktus tudatalatti elutasítása
  • Félelem a teherbeejtéstől
  • Tapasztalatlanság
  • Bűntudat
  • Túl szigorú neveltetés, szigúr háziszabályok

Van olyan elmélet is, hogy a fiatalok szexuális szárnypróbálgatásaik során, bizonyos külső körülmények hatására siettetik a magömlést. Ilyen például az a helyzet, amikor a kamasz önkielégítést végez, és fél, hogy a szülők vagy a testvérek rányitnak, ezért mindent megtesz, hogy minél gyorsabban elélvezzen. Ha ez rendszeressé válik, akkor ez a minta rögzül, így felnőttként, egy párkapcsolaton belül is problémát fog okozni.

Mit lehet tenni a korai magömlés érvényesülése ellen gyorsan?

A legfontosabb, hogy tartósan fennálló tünetek esetén mindenképp szükséges egy orvosi kivizsgálás, aki ki tudja zárni a lehetséges szervi okokat!

Amennyiben nincs szervi elváltozás, otthon, nyugodt körülmények között, különböző gyakorlatok segítségével tanulható meg a kontroll visszaszerzése a pénisz felett.


1. Csökkentsd a szorongást!

A korai magömléssel küzdő férfiak jelentős részének van teljesítménykényszere. Saját férfiasságukat kérdőjelezik meg, ha nem tudják kielégíteni a nőt, mindig tökéletes teljesítményt várnak el maguktól, és azt gondolják, hogy a partnerük is ezt várja. Így akkor is „belemennek” egy szexuális együttlétbe, ha például fáradtság vagy munkahelyi stressz miatt nem érzik 100%-osan a vágyat a szeretkezésre. Ez azonban korai magömléshez vagy/és merevedési zavarhoz vezethet akár. A „felsülés” miatti félelem pedig a következő együttlétek alkalmával szorongást kelt, és kialakul egy ördögi kör.

  1. Használj óvszert!

Korai magömlésben szenvedő páciensek gyakran számolnak be a makk fokozott érzékenységéről. Az óvszerhasználat csökkenti a pénisz érzékenységét, és ezáltal késlelteti az ejakulációt.

  1. Koncentrálj az előjátékra!

Amennyiben a partnerednek több idő szükséges az orgazmus eléréséhez, fókuszálj az előjátékra. Legyen az előjáték hosszabb és változatosabb! Bevethettek különböző segédeszközöket, de kényeztetheted a partnered kézzel vagy szájjal is. Egy magasabb izgalmi szint elérése után már rövidebb aktusidő szükséges a nőnek, hogy eljusson az orgazmusig.

  1. Váltogasd a pozíciókat szex közben!

Próbáljatok ki új pózokat, és közben figyeld meg, hogy melyek azok a pozitúrák, amelyeknél a legkevésbé érzékenyebb a pénisz. A legjobb megoldás erre, az ún. lovagló póz, amikor a nő van felül.

  1. Tereld el a gondolataid!

Ha túlságosan izgatottá válsz, akkor gondolj valami olyan dologra, ami a szextől teljesen független. Elég pár másodperc, hogy kizökkenj, és az izgalmi szint alább hagyjon. Arra azonban vigyázz, hogy az idegesítő, szorongást keltő gondolatokat elkerüld.

  1. Alkalmazd a stop-start technikát!

A stop-start technika lényege, hogy amikor úgy érzed közeledik a magömlés, hagyd abba a stimulációt pár másodpercre. Ezt ismételheted mindaddig, amíg el nem szeretnéd érni az orgazmust. Ennek a technikának a lényege a rendszeres gyakorlás. A legjobban egyedül, nyugodt körülmények között, maszturbáció közben gyakorolható.

  1. Próbáld ki az összenyomásos technikát - squeeze technika!

Ez a technika arról szól, hogy amikor úgy érzed közeledik az orgazmus, hagyd abba a stimulációt, és három ujjal szorítsd meg a péniszed a makk és a pénisztörzs találkozásánál pár másodpercig, majd várj kb. 30-60 mp-et, mielőtt folytatod a stimulációt. Addig ismételd ezt a technikát, amíg készen nem állsz az ejakulációra.

 

 

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Mennyi idő szükséges a női orgazmus eléréséhez?

Kutatások vizsgálták a párok orgazmus képességeit, és a különösen a női orgazmus sajátosságait a párok életviteléhez mérten, és ebből próbáltak általános következtetéseket levonni. Adataik szerint, ha pár női tagja az igényeinek megfelelő hangulat mellett, a férfi ideális hozzáállása és figyelme mellett, a testi adottságaihoz igazodó időn át és ehhez alkalmazkodó módszerek bevetésével nyújtott pettingben részesült, szélsőséges esetben akár 2-4 percen belül el tud jutni a hüvelyi orgazmus bekövetkezéséig. Ez a legtökéletesebb, szinte elméleti forgatókönyv a női orgazmus gyors eléréséhez, a hétköznapokban a hüvelyi orgazmushoz inkább több időre lehet szükség. Épp ezért próbáltak találni egy átlagos idő-intervallumot, amibe a legtöbb nő belefér, és arra jutottak, hogy a női orgazmus eléréséhez 8-18 perces intenzív, lehetőleg megállás nélküli közösülésre lehet szükség - egy átlagos hosszúságú és intenzitású előjátékot követően.  

A vizsgálat kiterjedt a férfi orgazmus - képességére is, amellyel kapcsolatban azt állapították meg, hogy a közösülése megkezdését követően kb. 3-6 perc szeretkezést követően jutnak el a csúcsra. Ezt úgy kell érteni, hogy 3-6 perc alatt érhető el az orgazmus az átlagos férfi számára, ha nem szakítja meg a közösülést, és más módon sem próbálja késleltetni a magömlést.

Mindezeket összevetve az következik, hogy egy igazán szerencsés pár esetében a női orgazmus is, és a férfi orgazmusa is a szex megkezdése utáni 3-6 percben bekövetkezik. Ebben a legszerencsésebb együttállásban akár az is előfordulhat, hogy egyszerre élik meg a gyönyört mindketten. Nem nagy titok, hogy ez az eset a legritkábban fordul elő - sokkal gyakoribb, hogy a férfi lényegesen hamarabb ejakulál, mint hogy a nőnek esélye legyen az élvezethez. A probléma leküzdésére alkalmazza sok pár, hogy a férfi az ejakuláció előrejelzési szakaszához való megérkezésekor szünetet tart a magömlés késleltetése céljából, és ezt megteszi többször is egészen addig, amíg a női orgazmus be nem következik. A módszer tűzoltásra tökéletes, de sokkal kevésbé elegáns, mint más ejakuláció késleltető módszerek. 

Fontos, hogy minden fel tudja mérni saját adottságait, és szükség esetén legyen képes megoldást találni a magömlés elnyújtására - ezzel sokat tehetünk a kielégítő szexuális életért.

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Mi a korai magömlés? És mi nem?

Mikor jön el az a pont, amikor már tenni kell a korai magömlés ellen? Mik a lehetőségeid, hogy ismét kielégítő szexuális életet élhess? Most választ kaphatsz sok kérdésedre, ami felmerül benned a korai magömlés kapcsán!

korai magömlés

Korai magömlésről (latin szaknyelven: ejaculatio praecox) akkor beszélünk, ha a férfi a szex alkalmával nem képes megfelelő irányítás alatt tartani az ejakuláció bekövetkezését, a magömlés gyorsan, olykor akarata és minden igyekezete ellenére bekövetkezik. A korai magömlés tárgykörébe esünek tartjuk azt is, ha a férfi bár szeretné, nem tudja visszafogni magát, nem képes akarata szerint késleltetni magömlést, így csak ritkán tudja tartani addig magát, amíg a nő is átélheti az orgazmust. Ebből kifolyólag az olyan párkapcsolatokban, ahol a férfi korai magömléssel küzd, a nő csak a legritkább esetben tud eljutni az orgazmusig - a közösülés alatt. Miért fontos ez? A női orgazmus közösüléssel történő kiváltása teljesebb gyönyört eredményez, mint a csikló stimulálásával kiváltott orgazmus. Ezért alakult úgy, hogy a férfi teljesítmény mércéje a partner kielégültsége, ha elfogadjuk ezt, ha nem. Ha a férfi képes megadni mindazt a nő számára, amire a nőnek a kielégüléshez szüksége van, akkor válhat igazán sikeres szeretővé.

Mennyi időre van szükség a női orgazmus beköetkezéséhez?

Felmérések alapján, ha egy nő az igényeinek megfelelő ráhangolódással, az igényeinek megfelelő ideig és technikával végzett előjátékban részült, akár 2-3 percen belül képes eljutni a hüvelyi orgazmusig (egyéni adottságoktól függően). Ez a legoptimálisabb eset, a gyakorlatban inkább több. Az átlagos női orgazmus eléréséhez 8-18 perces intenzív, lehetőleg megállás nélküli közösülésre lehet szükség. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a női orgazmus eléréséhez szinte nélkülözhetetlen a megfelelő figyelemmel végzett előjáték. 

Ezzel szemben a férfiak kb. 3-6 perc közösülés után eljutnak a csúcsra, vagy legalább annak előrejelzési szakaszáig, ha semmilyen módon nem próbálják közben késlelteteni az ejakuláció bekövetkezését. Itt a férfi még képes a magömlés késleltetésére, például úgy szüneteket tart a közösülő (frikciós) mozgásban. Akik korai magömléssel küzdenek, azoknál ez a küszöbérték sokkal tágabb, az előrejelzési szakasz rövidebb - esetükben sokkal hirtelenebben lép fel az ejakulációs reflex.

 

A legideálisabb esetben - a fenti grafikának megfelelően - mind a férfi, mind a nő egyaránt 3-6 perc alatt képes eljutni az orgazmusig, így akár arra is lehetőségük van, hogy egyszerre éljék át a gyönyört. Jobb esetben a férfi ezen intervallumon belül is tovább bírja, így van ideje kielégíteni a nőt. Ez a legritkábban fordul elő. Ettől gyakoribb, hogy a férfi az előrejelzési szakasz elérésekor kicsit próbálja késleltetni az ejakulációt addig, míg a női orgazmus be nem következik. 

Mit tehetünk a késleltetésért?

Megnövelhetjük az előjáték hosszát, ezzel egyre közelebb és közelebb juttatjuk partnerünket az orgazmushoz, és javítjuk a tejesítményünkről alkotott képet. Nők beszámolói szerint azonban ez a fejta stimulálás kevésbé intenzív élvezetet nyújt számukra a szimpla behatoláshoz képest. Másik lehetőség, hogy a férfi tudatosan a magömlés késleltetésére törekszik. Ezt megteheti akár a közösülés gyakori megszakításával, vagy késleltető készítmények használatával.

Rui Shen Orgazmus Késleltető Olaj extra erős késleltető és szexuális teljesítmény-növelő készítmény, amely a férfiak nagy favoritjává vált. Használói akár 25 perccel tovább bírták késleltetni magömlésüket, miközben az erekció fenntartása is állandó volt.

A közösülés gyakori megszakítása a magömlés késleltetése céljából lelombozó a nők részére. Éppen amikor kezdenék élvezni az együttlétet, a férfinak szünetre van szüksége. Majd ez ismétlődik 1-2 percenként. A nő ezt hamar megunja, és inkább a befejezésre bíztatja patnerét, csak szabadulhasson ebből a helyzetből. Ezért párkapcsolati szempontból korai magömlésnek tekintendő az is, ha a férfi ugyan folyamatos megszakításokkal tudja késleltetni orgazmusát, azonban a pihenőidők hosszabbak, mint a stimulálás ideje, ezért a nő szintén nem képes orgazmust átélni.

HIVATALOS ÁLLAPONT SZERINT...

A független Nemzetközi Szexuális Medicina Társaság hivatalos álláspontja szerint a korai magömlésben szenvedő férfiak magömlése mindig vagy majdnem mindig a hüvelybe történő behatolás előtti stimulálás során, vagy a behatolást követően 1-2 percen belül megtörténik.

A KORAI MAGÖMLÉS NEM KEZELÉSÉNEK KOCKÁZATAI

A legnagyobb hibát követik el a férfiak, amikor nem vesznek róla tudomást, ugyanis a korai magömlés jelentős hatással lehet a párkapcsolati élet minden vonatkozására. Annyira fontos lehet a kielégítő párkapcsolat szempontjából, hogy még a Káma-Szútra is megemlíti a korai magömlés okozta frusztrációt. Továbbá a korai magömlés a partner kielégítő szexuális életének gátjává válik, a partner elégedettségét is csökkenti a szexuális élete és a párkapcsolata szempontjából, és így már a párkapcsolat jövőjét is kockáztatja.

A felmérések eredményei szerint a kezeletlen korai magömlés rontja a férfiak életminőségét, és rendkívül ártalmas hatással van a párkapcsolatokra. Az érintett férfiak 44%-a számol be frusztrációról, 36%-a szorongásról, és 20,4%-a depresszióról. A korai magömlésben szenvedő férfiaknak csak a fele gondolja úgy, hogy intenzívebb lenne a párkapcsolata, ha a partnerét szexuálisan ki tudná elégíteni, azaz csak ennyien hajlandóak elengedni a kifogásokat, és lépéseket tenni a kapcsolat érdekében.

MIT GONDOLNAK A NŐK A KORAI MAGÖMLÉSSEL KÜZDŐ FÉRFIAKRÓL?

Az egyik kérdőív kifejezetten a nők hozzáállását kutatta, amelyről szintén meglepő megállapítások tehetők. A többség véleménye szerint a korai magömlés valódi egészségügyi probléma, amivel foglalkozni kell. Túl az egészségügyi szempontokon jól működő párkapcsolatokat tehet tönkre a zavar figyelmen kívül hagyása. A Minden 4. nő korai magömlés miatt szakít című cikkünkben erről már részletesen rtunk. Az előítéletekkel szemben meglepő módon a nők empatikusan állnak a kérdéshez, és a valódi és tartós megoldás érdekében szívesen nyújtanak segítséget párjuknak. 

Bevallásuk szerint férfiasabbnak tartják azokat a férfiakat, akik felvállalják a problémát, és lépéseket tesznek annak megoldása érdekében, mint azokat, akik figyelmen kívül hagyják a kérdést, és inkább minden félresikerült együttlét utána előállnak valamilyen béna kifogással.

Ezért ha Te is korai magömléssel küzdesz, vállald fel, és keress megoldást rá a lehető leghamarabb. Beszélj a partnereddel róla, értékelni fogja, hogy mindkettőtök életét nehezítő problémára keresel megoldást. Egy ilyen ügyet persze, hogy segíteni fog. Együtt könnyebb sikereket elérni.

MELYIK KOROSZTÁLY ÉRINTETT A KORAI MAGÖMLÉS KÉRDÉSBEN?

A felmérés adatai szerint a merevedési zavarral ellentétben, amely általában az életkorral erősödik, a korai magömlés nem függ a kortól. A tinédzserek körében hasonló arányú a korai magömléssel érintett férfiak száma, mint az idős korban. Az életkor változása sincs befolyással a korai magömlésre, így tehát arra sem érdemes várni, hogy az életkori előrehaladtával a korai magömlés magától elmúlik.

További meglepő adat, hogy a korai magömlést felvállalóknak mindössze 9%-a keres megoldást a problémára. Ebben az érdektelen közegben nincs nehéz dolga egyik férfinek sem, hogy a hálószoba királya legyen.

A szexuális problémákról való beszélgetés sokszor nehezére esik a férfiaknak, amiatt szégyenérzetet és szorongást éreznek. A férfiak különösen a szexuális teljesítményt illetően szeretnek erősnek, egészségesnek, és páratlannak mutatkozni, amely illúzióba egy ilyen zavar már nem fér bele, ennek beimserése nehézséggel jár számukra. Ez vezet oda, hogy látszólag nem vesznek tudomást a problémáról, nem tesznek semmit a teljesítményük növelése érdekében.

A korai magömlés talán még problémásabb ebből a szempontból, mert a férfiak gyakran nem tekintik valós egészségügyi problémának, pusztán életmódbeli kérdésnek tartják. Nem vesznek róla tudomást, a megnövekedett stressz által előidézett átmeneti jelenségnek tartják, mert meg vannak győződve róla, hogy nincs rá megoldás. 

Pedig van! Azonnali megoldást nyújtanak a piacon található késleltető hatású készítmények, így a Pjur@ Superhero Extra Erős Késleltető Spray, amely az intim érzékelés fokozása fokozása mellett csökkenti az érzékenységet. Alkalmazásával lényegesen később, lényegesen intenzívebb orgazmus elérésére leszel képes. 

 Pjur@ Superhero Extra Erős Késleltető Spray

 VALÓSZÍNŰLEG TE SEM TUDTAD: EKKOR ALAKUL KI A KORAI MAGÖMLÉS

Az elmúlt évtizedekben összegyűjtött adatok alapján a szakértők egyetértenek abban, hogy a korai magömlésnek két alfaja különböztethető meg: az élethosszig tartó korai magömlés és a szerzett korai magömlés. Mindkettő komoly problémákat okozhat párkapcsolatilag, ha nem foglalkozunk vele.

Az élethosszig tartó korai ejakuláció már az első szexuális élmény során fellép, egész életen át tart, és mindenféle szexuális tevékenység esetén megjelenik. Ezen a ponton fontos tisztázni, hogy az első szexuális élmények során fellépő korai magömlés még nem ad okot aggodalomra, sőt, majdnem általánosnak mondható. Az intimitással való első találkozás alkalmával természetes módon minden férfit hamarabb ér orgazmus. A problémaként akkor jelentkezik, ha ez idővel nem változik meg.

A korai magömlés az élet során később is megjelenhet, ezt hívják szerzett korai magömlésnek. Ebben az esetben valószínűleg egy másik, testi vagy mentális zavar eredményeként jelentkezik.

AZ ÉLETHOSSZIG TARTÓ TÍPUSÚ KORAI MAGÖMLÉS

A korai magömléstől szenvedő férfiak többsége az élethosszig tartó típusban szenved:

  • már az első (vagy majdnem az első) szexuális élmény óta jelentkezik rendszeresen;
  • az ejakuláció túl gyorsan következik be (az esetek 90%-ában 1 percen belül);
  • egész életen át megmarad, vagy kezelés nélkül súlyosbodik;
  • a korai magömlés minden partnertől függetlenül, és minden közösülésnél jelen van

A felmérések szerint a korai magömlés által érintett férfiak 49%-a legalább időnként a behatolás előtt ejakulál, tehát képtelen közösülni.

A fentiekkel szemben a szerzett korai magömlés: 

  • normális magömlést követően lép fel fokozatosan vagy hirtelen;
  • Összefüggésben állhat hormonális (pl.: pajzsmirigyhormon-zavarok) és urológiai rendellenességekkel (pl.: prosztatagyulladás), anatómiai körülményekkel (pl.: rövid fitymafék, a makk túlérzékenysége, fitymaszűkület, stb.), idegrendszeri, pszichés és párkapcsolati problémákkal, traumatikus szexuális tapasztalatokkal. Különös esetben gyógyszeres kezelés vagy kábítószer-használat mellékhatásaként is felléphet.
  • szituációfüggő: csak bizonyos partnerekkel, vagy bizonyos helyzetekben fordul elő - hosszabb kihagyás után, bizonyos helyszínen, bizonyos pozitúrában, bizonyos módon ingerelve

Tovább
Megosztom ezt a cikket


Utolsó kommentek

kesleltetes

blogavatar

A korai magömlés a férfiak több, mint 30%-ának ismerős fogalom. A férfi fizikai és mentális egészségének változásai mind-mind befolyásolják a szexuális életet. Ez a blog az egyik leggyakoribb szexuális zavar, a korai magömlés elleni küzdelemben fog segíteni minden férfinak, tanácsokkal, tippekkel, trükökkel.