A pénisznövelő szerekkel és módszerekkel kapcsolatban rengeteg kérdés van a férfiak fejében - most megpróbáljuk megválaszolni a legfontosabbakat.

A felmérések szerint a férfiak általában attól félnek, hogy péniszük kicsi, vagy legalábbis kisebb, mint a nők elvárása, ezért kinevetik őket szex közben. Különösen az első alkalmak bajosak, ugyanis ha ezen "átcsúsznak", a további alkalmak során a szorongás folyamatosan elkezd csökkeni. Érdekesség, hogy ugyanezen tanulmányok a női oldalt is vizsgálva megállapították, hogy a pénisz mérete a nők számára nem a szex legfontosabb kérdése.

Az egyik ilyen kutatásban a kutatók modellek bevetésével próbálták meg azonosítani, hogy mégis mi a női ideál, milyen méretű és formájú péniszt tartanak a nők tökléletesnek. Ehhez csaknem 30 típusú, külnböző mérettel (hosszúság és átmérő) és formával bíró műanyag pénisz bemutatásával kérdeztek meg közel 100 nőt a véleményükről. Azt kérték tőlük, hogy válasszák ki azokat a pénisz típusokat, amelyek számukra ideálisak lennének hosszútávú kapcsolatra vagy egyéjszakás kalandra. Mindezt egy kérdőív felvétele követte a válaszadók szexuális életét, orgazmusuk jellemzőit, nedvesedési képességüket illetően. Az eredmények szerint hosszú távú kapcsolatban az ideális méretet átlagosan 16 cm-nél határozták meg, míg az átmérőt 4.8 cm-ben. Ettől eltérően egyéjszakás kalandnál jellemzően a nagyobb pénisz méretet tartották előnyösnek, itt a pénisz hossza 16,3 cm, míg az átmérője közel 5 cm lett.

Ezek szerint fontos a méret...

Jól látszik, hogy mindkét esetben az átlagosnál nagyobb hímvesszőt részesítettek előnyben a válaszadók ugyanúgy az alkalmi szexkapcsolatoknál, mint a tartós kapcsolatnál. A sztereotípia viszont beigazolódni látszik: az egyéjszakás kalandok és az alkalmi szex esetén nyerőbb a nagyobb pénisz, mint a kapcsoltban, aminek hátterében vélhetően az újdonság varázsa, és a szexuális kielégülés fokozottabb igénye miatt.

Hosszabb távú kapcsolatban a némiképp kisebb méret is megfelelő volt, mivel ez a nő számára kényelmesebb, és ebben az esetben természetesen más érzelmi szempontok nagyobb súlyban kerülnek képbe. Megjegyzendő, hogy még itt is az átlag feletti méretet jelölték meg ideálisként.

Mindezek után nehéz védeni a potencia-noveles.blog.hu azon álláspontját, miszerint egy férfi ne foglalkozzon a mérettel, hiszen: ... a szerelem ... a technika.... Ezzel szemben a tények igen is azok, hogy a nőknek számít a méret!

Ha eljutottunk oda, hogy valamit kellene kezdeni a pénisz méret növelése érdekében, és mindezt műtét nélkül, a legkézenfekvőbb verzió a házi pénisznövelő módszerek alkalmazása: pénisznövelő krém, pénisznövelő kapszula, péniszpumpa, nyújtó gyakorlatok. Ha te is azon férfiak közé tartozol, akik nincsenek megelégedve a pénisz méretével és/vagy vastagságával, és szeretnél is ezen változtatni, viszont az orvosi beavatkozástól rettegsz, akkor el fogsz jutni ehhez a választáshoz. Amit tudunk fórumozók beszámolói alapján, hogy sikerek érhetőek el mindegyik módszerrel, azonban ennek tudományos bizonyítékát nem találjuk a világhálón. 

Beszámolók szerint a legtöbben pénisznövelő krémek hosszabb időn keresztüli (2-3 hónap) alkalmazásával értek el sikereket, ami fájdalomtól és minden féle kellemetlenségektől mentes volt. A péniszpumpa használata az izmok szöveteinek megszakításával, és a regenerálódás eredményeként történő méretnövelés útján jön létre. Beláthatjuk, hogy nem hangzik kifejezetten kényelmes megoldásnak.

Ezzel a pénisznövelő krémek használata egyszerűbb: naponta 2-3 alkalommal szükséges felvinnünk belőle egységnyi mennyiséget a pénisz törzsére, és azt felszívódásig elmaszírozni. A kezeléseket lehetőleg a nap folyamán osszuk szét, pl. reggel és este. A természetes hatóanyagokat tartalmazó pénisznövelő kapszula alkalmazása szintén egyszerű: a csomagoláson szereplő dózist fogyasszuk 2-3 hónapon keresztül. (Megjegyezzük, hogy a pénisznövelő kapszula hatásáról nagyon kevés fórumos beszámoló érkezett, így erről sem a hatékonyság, sem a hatástalanság nem állapítható meg - érdemes kipróbálni saját tapasztalatokért.)

A pénisznövelés bármelyik módjára is essen a választásunk, azt fontos leszögezni, hogy a pénisznövelő készítmény folyamatos használata mellett türelemre is szükség van, hiszen némi időnek el kell telnie, hogy az kívánt pénisz méretet elérjük.