Sokan nem is sejtik, ám a Maszkulin Blog összegyűjtötte, milyen fantasztikus egészségjavító és szervezeterősítő hatásai vannak egy-egy orgazmus átélésének, különösen ha rendszeresen van benne részünk. De vajon mi a titok, aminek köszönhetően ekkora hatással van testünkre?

A SZERELEM-HORMON: A GYÓGYÍTÓ ORGAZMUS HÁTTERE

A legfontosabb oka annak, hogy az orgazmus óriási gyönyört okoz az egészséges ember számára, az orgazmus alatt az agyban felszabaduló örömhormon, az oxitocinnak köszönhető. Ennek szintje a nyugalmi állapothoz mérten akár többszörösére is emelkedhet a gyönyör kapujában, és árasztja el az egész testet. Az agy oxitocin szintje az orgazmus felé lépegetve a szexuális izgatottsággal arányosa emelkedve csúcspontját az orgazmus átélése pillanatában éri el.

Az agy ilyen formájú stimulálása hatással tud lenni a szervezet minden pontjára. Erősíti az immunrendszert, oldja a stresszt, csökkenti a depresszió és más mentális zavarok tüneteit, és még sorolhatnánk, mennyi csodás hatással bír a szervezetre.

Ugyanezen hormon emelkedését segíti elő a szexen túl többek között a rendszeres sport, a jóga, és egyes hobbik által kiváltott kikapcsolódás is eredményezheti az örömközpont stimulálását. 

Éppen ezért ezért ajánlott mindezekből a lehető legnagyobb szeletet harapni.